U umaškom hotelu Sol Garden Istra Svjetski kulinarski majstori, gastronomski
stručnjaci i turistički djelatnici susreli su se na 3. Međunarodnom kongresu
autohtone kuhinje IAGI (International Art of Gastronomy in Istria).
Manifestacija se održala pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Ive
Josipovića te pokroviteljstvom Grada Umaga i Istarske županije uz sudjelovanje
brojnih partnera od kojih je jedan od najvažnijih Podravka.
"Autohtona kuhinja i gastronomska baština u profiliranju nacionalne i
svjetske gastronomije" bila je glavna tema kongresa koji povezuje i zbližava
kuhare iz različitih zemalja te posjetiteljima nudi niz zanimljivih predavanja,
prezentacija i degustacije stotinjak jela svjetske gastronomije, počevši od
istarske. Ovogodišnja zemlja partner bila je Srbija, a osim Hrvatske sudjelovali
su i Slovenija, Tunis, Izrael, Palestina, Velika Britanija, Poljska, Albanija i
Malta.
Podravkini promotori kulinarstva uz vrhunske kuhare i predavače sa svih
kontinenata predstavili su dio Hrvatske autohtone kuhinje te su pripremali
slavonski čobanac, naravno s Fantom i ostalim Podravkinim proizvodima te
nekoliko jela s novim temeljcima za koje su dobili samo riječi hvale od struke i
ostalih gostiju. Osim jela koja su pripremali promotori kulinarstva, Podravkini
proizvodi našli su se i u sastavu ostalih jela koja su bila predstavljanja u
program
u IAGI-a.

Manifestacija se održala pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Ive Josipovića te pokroviteljstvom Grada Umaga i Istarske županije uz sudjelovanje brojnih partnera od kojih je jedan od najvažnijih Podravka.
"Autohtona kuhinja i gastronomska baština u profiliranju nacionalne i svjetske gastronomije" bila je glavna tema kongresa koji povezuje i zbližava kuhare iz različitih zemalja te posjetiteljima nudi niz zanimljivih predavanja, prezentacija i degustacije stotinjak jela svjetske gastronomije, počevši od istarske. Ovogodišnja zemlja partner bila je Srbija, a osim Hrvatske sudjelovali su i Slovenija, Tunis, Izrael, Palestina, Velika Britanija, Poljska, Albanija i Malta.
Podravkini promotori kulinarstva uz vrhunske kuhare i predavače sa svih kontinenata predstavili su dio Hrvatske autohtone kuhinje te su pripremali slavonski čobanac, naravno s Fantom i ostalim Podravkinim proizvodima te nekoliko jela s novim temeljcima za koje su dobili samo riječi hvale od struke i ostalih gostiju. Osim jela koja su pripremali promotori kulinarstva, Podravkini proizvodi našli su se i u sastavu ostalih jela koja su bila predstavljanja u program
u IAGI-a.
Nema komentara:
Objavi komentar