ponedjeljak, 24. ožujka 2014.

Podravka na državnom Gastro natjecanju

​Ugostiteljsko-turistička škola Osijek bila je domaćin natjecanja najboljih učenika u 5 gastronomskih i 3 hotelijersko-turističke discipline. Suorganizatori su bili Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i Zajednica ugostiteljsko-turističkih škola.
Na natjecanju je sudjelovalo oko 200 učenika i njihovih mentora. U gastronomskim disciplinama pripremanje svečanog menija, pripremanje hladnog slanog izloška i pripremanje hladnog slatkog izloška imali smo priliku, u ulozi ocjenjivača, ugostiti poznata i cijenjena imena iz struke. Tako smo na djelu imali prilike vidjeti u prvoj disciplini, pripremanju menija, kao predsjednika Povjerenstva Zlatka Sedlanića, promotora kulinarstva iz Podravke, dok su ocjenjivači bili Stanislav Vinković iz hotela Park u Našicama i Iva Gracek mentor kuhar u Hotelu Osijek.
Tijekom natjecanja posjetitelji su imali priliku vidjeti Podravkine proizvode izložene na promotivno izložbenom stolu, a kod pripreme menija koristili su se Podravkini proizvodi : mono začini, brašna, vanilin šećer, prašak za pecivo, želatina, šlag, gusnel, rajčica koncentrat, senf, ajvar, kečap, kompoti… Ravnatelj škole Blaško Nenalo zahvalio se na suradnji i doprinosu koje je Podravka dala za ovo državno natjecanje te naglasio kako će i dalje koristiti proizvode naše kompanije u njihovim praktikumima. Također, važno je da smo upoznali buduće kuhare s dijelom asortimana koji ima Podravka i kojega će budući kuhari koristiti na novim radnim mjestima. (Z.S.)

Nema komentara:

Objavi komentar