srijeda, 26. svibnja 2010.

Fantastični recepti za probati

OKRUGLICE OD POVRĆA  

Sastojci: 1 velika mrkva 6-7 žlica brašna 3 jaja
10 dkg graška 5 dkg kukuruza šećerca 1 žličica currya
10 dkg kelja 1 režanj češnjaka sol, papar, ulje
½ crvene paprike 4 komada mladog luka

Povrće očistiti i oprati. Mrkvu grubo naribati ili nasjeckati, papriku narezati na kockice, listove kelja na tanke rezance, a mladi luk na tanke kolutiće. Povrće staviti u posudu, dodati začine te dobro promiješati. Zatim, naizmjenično umiješati jaja i brašno te sve dobro izraditi. Smjesu ostaviti 30 minuta da odstoji te provjeriti može li se oblikovati. Po potrebi dodati još brašna. Od smjese oblikovati jednake okruglice pa ih pržiti u dubokoj masnoći. Pečene staviti na kuhinjskom papiru.




OKRUGLICE OD TUNJEVINE

Sastojci: 2 krumpira 10 dkg dvopeka 2 jaja
(20-ak komada) 30 dkg tunjevine u ulju 5 dkg parmezana sol, papar
Krumpir skuhati s korom, oguliti pa protisnuti gnječilicom za krumpir. Tunjevinu procijediti od ulja i također usitniti. Krumpiru primiješati tunjevinu, dodati samljeveni dvopek, naribanni parmezan i jaja. Posoliti i popapriti prema ukusu pa izraditi glatku smjesu. Potom, oblikovati kuglice veličine malo većeg oraha. Ukoliko je smjesa premekana dodati još mljevenog dvopeka, a ako je pak pretvrda, malo vode. Okruglice posložiti u nauljenu vatrostalnu posudu ili na papir za pečenje i peći u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, 20-ak minuta, odnosno dok okruglice ne dobiju žućkastu koricu. Tijekom pečenja nekoliko ih puta protresti rukom. Poslužiti sa povrćem ili umakom po izboru.


Što reći? DOBAR TEK
                                                 1underwearstore


Nema komentara:

Objavi komentar