Pivnica Kraluš i Podravska klet na vrhu hrvatskog kulinarstva
Podravkini restorani Pivnica Kraluš i Podravska klet potvrdili su još jednom vrhunsku kvalitetu gastronomske ponude, uvrstivši se i ove godine među 100 vodećih hrvatskih restorana.
Prema riječima voditeljice Podravske kleti Blaženke Barčanec, ovo je 16. put da se naš restoran smješten na obroncima koprivničkog kraja, smjestio i na samom vrhu hrvatskog kulinarstva.
Više o restoranima i njihovoj ponudi moći ćemo doznati iz knjige „100 vodećih hrvatskih restorana i njihovi recepti“ za 2012./2013. godinu. Na 240 stranica predstavljeni su restorani koje su gosti izabrali između više od 2400 restorana u Hrvatskoj te objekti iz okolice koje vrijedi posjetiti, a uvršteni su i recepti njihovih kućnih specijaliteta. Izabrano jelo biftek s bukovačama i gorgonzolom iz bogate ponude Podravske kleti predstavlja Podravkin kuhar Antonio Bukvić, a iz Pivnice Kraluš voditeljica kuhinje Dijana Vedriš preporučuje Pitu Kraluš te buncek sa sirom i hrenom.
Već ovoga mjeseca goste Podravske kleti očekuje i posebna proljetna ponuda jela, a za ljubitelje tradicionalnog, na jelovniku su svakodnevno buncek sa sirom, gorički gulaš, kotlovina, šumska čarolija, jelenji odrezak u šumskom voću i crnom vinu, palačinke sa sladoledom i šumskim voćem te mnoga druga jela za najzahtjevnija nepca naših gostiju.
Za sve koji odluče uživati u posebnom domaćem ručku i jedinstvenom interijeru u centru grada, u Pivnici Kraluš nude domaća autohtona jela poput Pivnica pladnja, goveđeg kuhanog jezika s prgama, podravskog graha, pivskih kobasica, fileka sa slaninom, teletine na pekarski i pita „Kraluš”.
Nema komentara:
Objavi komentar